Месно руло с барбекю сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Месно руло с барбекю сос
Месно руло с барбекю сос
admin
Добавена от: admin
12701
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За рулото:
500 гр. телешка кайма
500 гр. омесена кайма за кюфтета
1 ч. ч. галета
2 средно големи глави лук (ситно нарязани)
1 с. л. къри на прах
1/2 ч. ч. вода
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. магданоз (нарязан)
1 яйце (разбито)
1 скилидка чесън (счукан)
1/2 ч. ч. прясно мляко
За соса:
1 глава лук (нарязан много ситно)
1/4 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. кетчуп
1/4 ч. ч. сухо червено вино или телешки бульон
1/4 ч. ч. сос Уорчестър
2 с. л. оцет
1 с. л. нес кафе
1/4 ч. ч. кафява захар
8 ч. л. маргарин
2 ч. л. лимонов сок

Смесете каймите, галетата, лука, солта, черния пипер, чесъна, магданоза, кърито и яйцето в голяма купа. Омесете ги добре с ръце. Смесете млякото и водата и ги прибавяйте по малко към месната смес, докато се получи гладка, но твърда смес. Оформете във формата на хляб и сложете в намазана с олио тавичка. Печете 30 мин. при 190° С.
Запържете лука в маргарина докато стане златист на цвят и прибавете останалите съставки за соса. Оставете да заврат, намалете огъня и варете 10-15 мин.
След като рулото се е пекло 30 мин., го извадете от фурната, полейте го с половината от соса, върнете го във фурната и печете още 45 мин., като често го поливате със соса.
Нарежете рулото на тънки филийки и го сервирайте с останалия сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft