За рулото:
500 гр. телешка кайма
500 гр. омесена кайма за кюфтета
1 ч. ч. галета
2 средно големи глави лук (ситно нарязани)
1 с. л. къри на прах
1/2 ч. ч. вода
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. магданоз (нарязан)
1 яйце (разбито)
1 скилидка чесън (счукан)
1/2 ч. ч. прясно мляко
За соса:
1 глава лук (нарязан много ситно)
1/4 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. кетчуп
1/4 ч. ч. сухо червено вино или телешки бульон
1/4 ч. ч. сос Уорчестър
2 с. л. оцет
1 с. л. нес кафе
1/4 ч. ч. кафява захар
8 ч. л. маргарин
2 ч. л. лимонов сок
Смесете каймите, галетата, лука, солта, черния пипер, чесъна, магданоза, кърито и яйцето в голяма купа. Омесете ги добре с ръце. Смесете млякото и водата и ги прибавяйте по малко към месната смес, докато се получи гладка, но твърда смес. Оформете във формата на хляб и сложете в намазана с олио тавичка. Печете 30 мин. при 190° С.
Запържете лука в маргарина докато стане златист на цвят и прибавете останалите съставки за соса. Оставете да заврат, намалете огъня и варете 10-15 мин.
След като рулото се е пекло 30 мин., го извадете от фурната, полейте го с половината от соса, върнете го във фурната и печете още 45 мин., като често го поливате със соса.
Нарежете рулото на тънки филийки и го сервирайте с останалия сос.