Винаги пека месото за семейните обяди по този начин. Свинското с картофи във вино става сочно, много вкусно и се приготвя много бързо.
Сигурна съм, че всички ще оцените тази лесна рецепта за Месо с картофи във вино , с която ще приготвите едновременно и основното, и гарнитурата!
Месо с картофи във вино
Продукти:
Свинско 1,5 кг
1-2 бр. картофи
2 супени лъжици растително масло
Сол 1/2 ч.л.
1/2 чаена лъжичка червен пипер на прах
Лук - 1 глава
50 мл сухо червено вино
3 супени лъжици растително масло
Сол - 1 ч.л.
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка смес от италиански билки
За салатата:
Зеле - 600 гр.
Моркови 1 бр.
Сол - 1 ч.л.
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка червен пипер на прах
1 чаена лъжичка куркума
1/2 чаена лъжичка черен пипер
2-3 скилидки чесън
Зехтин
1 супена лъжица винен оцет
Приготвяне:
Пригответе месото.
Направете дълбоки разрези на месото - само не го разрязвайте напълно.
Обелете и нарежете картофите.
Обелете лука и го нарежете на полумесеци, точно като картофите.
Сложете в купа, поръсете с олио, добавете сол и черен пипер.
Разбъркайте.
Пригответе съда за печене.
Поставете лука на дъното.
Сложете месото върху лука.
Напълнете картофите между филийките месо.
Сега залейте месото и картофите с виното.
Изсипете олиото в купа. Добавете сол, черен пипер, италиански билки и разбъркайте.
Нанесете сместа върху месото.
Печете 80 минути на 180°C с капак.
Махнете капака и печете още 20 минути на 200 градуса.
Накрая пригответе салатата.
Нарежете зелето.
Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Обелете морковите, настържете и добавете в зелето.
Оставете да престои 30 минути.
След това изстискайте зеленчуците от сока с ръка и поставете в друга купа.
Добавете останалите съставки, разбъркайте и готово!
Поднесете нарязаното месо със салатата и картофите.
Пожелаваме ви добър апетит!