24 Март 2015
6838
Снимков материал: pixabay.com
Ако нещо в процеса на отглеждане на животните спешно не се промени, човечеството ще умира от болести, които са отдавна забравени. Антибиотиците, които се консумират от животните, отглеждани за месо могат да дойдат и до нашия мозък. Консумацията на месо пълно с антибиотици представлява огромна заплаха за човечеството. Излагането на деца и възрастни на лекарства през консумация на такава храна води до образуването на резистентност към антибиотици и организмът става податлив на супербактерии, мутирал вид бактерии, за които учените смятат, че до 2050-та година биха могли да убият до 10 милиона души.
Глобалното търсене на месо доведе до това в свинското, говеждото и пилешкото месо да се въведе необичайно количество антибиотици, а това са и резултатите, които са публикувани в американския журнал Proceedings of National Academy of Sciences.
Производителите на свинско по света използват четири пъти повече антибиотици от производителите на едрия рогат добитък, а подобна е и ситуацията, когато става дума за пилешкото месо. Антибиотиците подържат животните изкуствено здрави, в среда, в която болестите и инфекциите се разпространяват много бързо.
Преди пет години, производителите на месни стоки в целия свят са използвали повече от 63 тона антибиотици, а до 2030-та година, изследователите предполагат, че този брой ще нарасне на дори 105 тона. - Хората са богати и искат да ядат колкото е възможно повече месо. На производителите на месо единствено антибиотиците предоставят възможност да отговарят на нуждите на пазара на месо, казва за Huffington post авторът на изследването Томас Бекл, епидемиолог от Принстънския университет.
Производителите на свинско по света използват четири пъти повече антибиотици от производителите на едрия рогат добитък, а подобна е и ситуацията, когато става дума за пилешкото месо. Антибиотиците подържат животните изкуствено здрави, в среда, в която болестите и инфекциите се разпространяват много бързо.
Преди пет години, производителите на месни стоки в целия свят са използвали повече от 63 тона антибиотици, а до 2030-та година, изследователите предполагат, че този брой ще нарасне на дори 105 тона. - Хората са богати и искат да ядат колкото е възможно повече месо. На производителите на месо единствено антибиотиците предоставят възможност да отговарят на нуждите на пазара на месо, казва за Huffington post авторът на изследването Томас Бекл, епидемиолог от Принстънския университет.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари