Има продукти, с които дори най-обикновената чиния става достойна за масата на майстора. Едно от тях е свинското месо . Достатъчно е да добавите портокал или сини сливи, така че любимото месо да стане по-сочно, по-вкусно и по-ароматно. Картофите, ориза и гъбите ще направят ястието невероятно задоволително. А пък сладко-киселия сос ще превърне свинското месо в звездата на масата.
И въпреки, че свинското с краставици и кашкавал е по-скромен вариант за бюджета от по-горните варианти, вкусът по нищо не отстъпва.
Съставките
свинско месо 500 грама
кисели краставици 2-3 бр.
кашкавал 100-130 g
Лимонов сок 2 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Измийте месото. Нарежете го на тънки слоеве.
Сложете пипер. Сложете лимонов сок и ги оставете в марината настрана за половин час.
Нарежете всяка краставица на четири парчета. Кашкавалът пък нарежете на малки блокчета.
Посолете месото и сложете пипер отново.
Вземете 1 парче месо. Разстелете го на дъска за рязане. Поставете кубче кашкавал и парче краставица.
Опаковайте пълнежа, образувайки руло. Увийте го с готварски конец или клечки за зъби.
В хубаво загрято олио запържете формираните ролки от двете страни.
Задайте температурата на фурната на 180 ° С. Сложете ролките в съд за печене. Изпратете ги във фурната за още 12 минути.
Комбинирането на свинско месо със сирене и кисели краставички е една от най-добрите идеи. Предястие в този формат ще се побере перфектно и в празнично меню. Мотивирайте вашите приятели да готвят по- често и им споделете рецептата