Месце с карамелена глазура за Коледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Месце с карамелена глазура за Коледа
Месце с карамелена глазура за Коледа
admin
Добавена от: admin
12782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава чесън
1 клонка розмарин
1 дафинов лист
1-2 с. л. зехтин
сок от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
2-3 с. л. мед
сол
черен пипер

500 г месо по избор:
свински ребра, пилешки бутчета, пуйка и т.н 

 В тиган се загрява масло и се поставя клонче розмарин, дафинов лист и няколко раздробени зърна черен пипер. Скилидките чесън се нарязват на половинки (ако са дребни се поставят цели). Запържват се в зехтина до златист цвят на среден огън. Розмаринът, дафиновият лист и чесънът се отстраняват от тигана, но не се изхвърля чесънът.
Месото се запържва на силен огън. Огънят се намаля и тиганът се захлупва. Задушава се до готовност, при необходимост се добавя малко бульон или вода.
Портокаловият сок се смесва с лимоновия и се излива в друг съд или тиган. Прибавя се мед и малко настъргана кора от лимон. Посолява се и се подправя на вкус. Огънят се увеличава и сместа се кипва, докато не намали обема си на 2/3 и не се карамелизира. С приготвения карамел се залива месото и се прибавя чесънът.
Месото с карамела се задушава до готовност в тиган или се изпича във фурна на 200 С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft