1 глава чесън
1 клонка розмарин
1 дафинов лист
1-2 с. л. зехтин
сок от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
2-3 с. л. мед
сол
черен пипер
500 г месо по избор:
свински ребра, пилешки бутчета, пуйка и т.н
В тиган се загрява масло и се поставя клонче розмарин, дафинов лист и няколко раздробени зърна черен пипер. Скилидките чесън се нарязват на половинки (ако са дребни се поставят цели). Запържват се в зехтина до златист цвят на среден огън. Розмаринът, дафиновият лист и чесънът се отстраняват от тигана, но не се изхвърля чесънът.
Месото се запържва на силен огън. Огънят се намаля и тиганът се захлупва. Задушава се до готовност, при необходимост се добавя малко бульон или вода.
Портокаловият сок се смесва с лимоновия и се излива в друг съд или тиган. Прибавя се мед и малко настъргана кора от лимон. Посолява се и се подправя на вкус. Огънят се увеличава и сместа се кипва, докато не намали обема си на 2/3 и не се карамелизира. С приготвения карамел се залива месото и се прибавя чесънът.
Месото с карамела се задушава до готовност в тиган или се изпича във фурна на 200 С.