Ножиците са вещ, която се намира във всеки дом. Въпреки това, не всеки знае как да заточва ножиците правилно и най-важното - ефективно.
Ножиците, както и ножовете, трябва периодично да се заточват. И ако заточването на ножове не е толкова трудна задача, тогава не всеки може да заточи ножици; това изисква определено умение. Разбира се, за да направите това професионално, ще ви трябва машина и определено ниво на умения, но ако просто искате да заточите ножици за домашна употреба, можете да използвате метод , който е популярен в Китай .
Същността на този метод е, че трябва да вземете празно алуминиево кенче (от бира или безалкохолно) и с помощта на макетен нож да отрежете горната му част.
Снимка: Pinterest
След това трябва бавно да разрежете кенчето с ножица, за да заточите добре инструмента, ще трябва да повторите процедурата 5-7 пъти.
Снимка: Pinterest
След заточване можете да проверите резултата от извършената работа на хартия.
Снимка: Pinterest
Ако този метод не ви подхожда, можете да използвате шкурка, за да заточите ножиците.
Снимка: Pinterest
Друг доказан метод, използван от десетилетия, е обикновена игла за шиене. За да заточите ножиците, иглата трябва да се "срежете" иглата 10-15 пъти.
Снимка: Pinterest
Тези методи са много прости, но ефективни и подходящи за всеки. А вие какви методи използвате? Споделете в коментарите!