Меча лапа със свинско

вход през zajenata.bg
Меча лапа със свинско
admin
Добавена от: admin
95182
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. свинско месо
500 гр. картофи
3 яйца
3 скилидки чесън
100 гр. сирене
подправки за месо
олио за пържене
сол

Изрежете парче месо с големината на дланта и го почистете от костите и жилите.

Начукайте месото и го натъркайте с подправка за месо, сол и чесън.


Обелете картофите и ги настържете. Подправете със сол и добавете 2 яйца (можете да добавите към картофите и ситно нарязан лук).


Отделете част от картофената смес и я разстелете върху плоска чиния.


Потопете месото в разбитото трето яйце и го разстелете върху картофите.


Върху месото притиснете пласт настъргани картофи.

Загрейте тиган с олио. Пуснете мечата лапа в внимателно я изпържете в тигана, като леко обърнете, за да се изпържи и от долната страна (не трябва да се разпадне). Запържва се и от двете страни до златисто кафяво. 


Готовата лапа се поставя върху хартия за печене и се поръсва с настърган кашкавал. Пъха се във фурната за 15-20 минути при температура 180 градуса.

Когато всички лапи са готови, може да ги поднесете с подходяща гарнитура.
Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft