Мешан солен кекс - бъркаш и печеш! Бързо, лесно и превкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мешан солен кекс - бъркаш и печеш! Бързо, лесно и превкусно:
Мешан солен кекс - бъркаш и печеш! Бързо, лесно и превкусно:
294830
Мешан солен кекс - бъркаш и печеш! Бързо, лесно и превкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна и бърза рецепта, чудесна идея за закуска . Много просто и вкусно, да си оближете пръстите! Може да се сервира като импровизиран обяд, лека закуска, предястие, дори вечеря... Можете също да коригирате рецептата според съставките, които имате в хладилника.

Ето рецептата за Мешан солен кекс :

мешан солен кекс

Мешан солен кекс

Продукти: 

4 яйца

1 чаша кисело мляко от 200 мл (същата чаша използваме и за останалите мерки)

1 чаша олио

2 ½ чаши брашно

1 пакетче бакпулвер

150 г шунка

150 г сирене

5 кисели краставички

½ чаена лъжичка сол

малко черен пипер

1 чаена лъжичка риган

За поръсване:

100 г пармезан/кашкавал по избор

Приготвяне: 

Разбийте яйцата с бъркалка, след това добавете киселото мляко и олиото. Когато сместа се смеси добре и съставките се изравнят, добавете подправките (сол, черен пипер, риган). Разбъркайте до гладкост.

След това постепенно добавете брашното, в което предварително сте смесили бакпулвера. Накрая добавете натрошеното сирене (може да го натрошите с вилица или пръсти), нарязаната на кубчета шунка и краставиците (нарязани или настъргани).

Когато се получи гладка смес, внимателно я прехвърлете в силиконова форма с помощта на лъжица. Ако имате обикновена форма за кекс, тогава първо я намажете с мазнина и я поръсете с малко брашно (или просто я намажете добре с масло). Фурната трябва да се загрее до 200 градуса.

солен кекс приготвяне

След това хванете формата за краищата и я разклатете малко и я почукайте 3-4 пъти в плота, за да регулирате добре сместа и да запълните всички празнини, както и да извадите въздушни мехурчета. Печете около 45 минути на 200 градуса.

През това време пригответе друг съд, покрийте го с хартия за печене и след 45 минути, когато извадите изпечения солен кекс , просто го обърнете върху приготвения съд и отгоре настържете кашкавал, пармезан или каквото обичате.

Върнете кекса за още 10 минути в предварително загрята фурна да се запече, след което го извадете и го оставете да изстине малко, за да го нарежете хубаво. 

Сервирайте с кисело мляко, тази комбинация е перфектна!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft