Телешкото месо (нарязано на кубчета) се запържва в малко олио, лукът се нарязва ситно, а морковите - на ивици. Пилешкото месо също се запържва и се нарязва на парчета. Морковите и лукът се слагат да се запържат. Чушките и патладжанът, предварително изпечени и обелени, също се режат ги на ивици и се добавят при лука. Прибавят се пилешкото и телешкото. Запържва се леко и се добавя вода (повечко), след което ястието се оставя да покъкри, докато свари добре месото.
От каймата се оформят топки и се пускат една по една в тенджерата (водата трябва вече да ври).
Добавят се и грахът и оризът. Посолява се на вкус, подправя се и се добавя червен пипер.
Манджата се оставя да къкри, като се проверява готовността на месото - трябва да е хубаво сварено, тогава съдът се покрива с капак и се оставя да се задуши на изключен котлон.
Мешана манджа
7 Март 2015
17230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари