Ароматното хачапури с пикантно сирене е едно от най-забележителните ястия на грузинската кухня. Да му се устои в действителност е невъзможно.
Въпреки това, ще ви отнеме поне час, за да приготвите класическо хачапури, но ако готвите за първи път, се подгответе да прекарате половин ден в кулинарен експеримент. За по-мързеливи, или които нямат време по друг начин казано, но въпреки това гастрономи, имаме една тайна как се готви хачапури за около 15 минути!
Предлагаме ви приятна рецепта за закуска, която има вкус точно като хачапури. Ароматните тортили със сирене и билки ще бъдат отлична закуска, обяд или обилна вечеря за цялото семейство. Но най-важното - такова ястие се подготвя за минути. И ни харесва много!
Бързо хачапури
Съставките са толкова прости, че могат да бъдат намерени във всяка кухня. Не е рецепта, а находка!
СЪСТАВКИ
--200 г твърдо сирене
--100 г копър
--200 г заквасена сметана
--2 яйца
--2 супени лъжици брашно
--сол, пипер на вкус
--2 супени лъжици растително масло
ПОДГОТОВКА
Рендосайте сиренето на средно ренде и изсипете в дълбока купа.
Изсипете яйцата в сирене, добавете сметана, копър, брашно, сол и черен пипер. Смесете всичко добре, докато се получи хомогенна маса.
Предварително загрейте тигана, изсипете растителното масло и нанесете получената маса. Незабавно покрийте тигана с капак!
След като едната страна е напълно изпържена, повдигнете капака, внимателно обърнете хачапури и запържете другата страна без капака. Печете го за 5-7 минути на всяка страна.
Бързото хачапури на тиган е готово! Поставете го в чиния, нарежете на резени и пригответе чай.
Предястието е невероятно вкусно и студено. Но всъщност няма време да се охлади, защото изчезва в миг от чинията!
Има много тайни за готвене грузински хляб със сирене , има сложни, и има прости. Е, нашата рецепта за бързо а ла качапури е толкова универсална и проста, че ще искате да приготвяте ароматна закуска всеки ден.
Не забравяйте да запазите тази полезна рецепта и да я споделите с приятели. Бон апетит!