Често използваме тигани за пържене на мазни храни и олио, които могат да оставят упорити отлагания от мръсотия и мазнина – но има лесен начин да ги почистите лесно само с една съставка.
Много лесно е тиганът да се замърси с отлагания от мазнина и мръсотия.
Ние редовно използваме олио и други мазнини за пържене на месо, яйца или зеленчуци, което може да доведе до това, че изглеждат занемарени и изискват цялостно почистване.
Можете да премахнете мазнината и маслото със сапун, ако ги измиете веднага, но често се случва тези отлагания да полепнат по повърхността и да станат упорити.
Въпреки това любителите на почистването онлайн твърдят, че има лесен начин за премахване на черни следи от тигана - и всичко, от което се нуждаете, е една съставка, която може би вече имате в кухнята си, и струва само 30 динара.
Този трик беше открит, след като потребител на Reddit каза, че има проблеми с почистването на тигана си и не иска да използва стоманена вата, защото се страхува, че ще повреди незалепващото покритие.
Той написа:
— Няма как да почистя този тиган. Търках го толкова много с обикновена гъба.
Най-добрият съвет, който е получил от любителите на почистването, е да използва сода за хляб – съставка, която се използва най-често в кухнята, но стана популярна и като естествено почистващо средство.
Не бива обаче просто да ръсите сода бикарбонат върху тигана и да се надявате на най-доброто. Вместо това трябва да смесите сода за хляб с вода в тиган и след това да я загреете, за да омекне мръсотията, пише Express.
Един човек написа:
— Напълнете тиган с вода, добавете добро количество сода за хляб и след това го сложете на котлона да поври за известно време. Това ще омекоти мръсотията.
Първоначалният потребител, който поиска съвет, скоро опита трика и се върна към публикацията, за да похвали колко „невероятно лесно“ е почистването.