Миди в бирен сос

вход през zajenata.bg
Миди в бирен сос
admin
Добавена от: admin
13665
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. пресни миди
2 ч. л. настъргана кора от лимон
150 ml сметана
1 гл. лук
1/2 гл. копър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
300 ml светла белгийска бира (например Duvel)

Маслото се разтопява и към него се добавят лукът, нарязан на жулиени и главата копър, нарязана на тънки резени по дължина. Задушават се, докато омекнат, и се добавя солта и пиперът. Добавя се бирата, изчаква се соса да заври и се добавят измитите с четка миди. Тиганът се захлупва с капак и се оставят да врят слабо, докато мидите започнат да се отварят. Когато повечето са отворени, ги изваждаме от соса и ги изсипваме в голяма чиния за сервиране. Мидите, които още не са се отворили се изхвърлят. Добавяме в соса настърганата лимонова кора и сметаната, изчакваме да заври и го оставяме около 5 мин. да ври. Сосът се изсипва върху мидите. Сервира се с препечен хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft