Миди в бирен сос
6 Март 2012
13665
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маслото се разтопява и към него се добавят лукът, нарязан на жулиени и главата копър, нарязана на тънки резени по дължина. Задушават се, докато омекнат, и се добавя солта и пиперът. Добавя се бирата, изчаква се соса да заври и се добавят измитите с четка миди. Тиганът се захлупва с капак и се оставят да врят слабо, докато мидите започнат да се отварят. Когато повечето са отворени, ги изваждаме от соса и ги изсипваме в голяма чиния за сервиране. Мидите, които още не са се отворили се изхвърлят. Добавяме в соса настърганата лимонова кора и сметаната, изчакваме да заври и го оставяме около 5 мин. да ври. Сосът се изсипва върху мидите. Сервира се с препечен хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари