Франзелата се реже на тънки филийки, които се подреждат една до друга в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се за 5 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Чесънът и копърът за брускетите се наситняват и се разбъркват с маслото.
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в зехтина и маслото. Налива се бялото вино и когато заври, в съда се слагат мидите, предварително добре измити и изчистени от камъчета и водорасли..
Добавят се девисилът и магданозът. Когато мидите се отворят, се изваждат от съда с помощта на решетъчна лъжица.
Сосът от тях се оставя на котлона, добавя се сос ‘Уорчестър” и се оставя течността да се редуцира наполовина.
Мидите се слагат в чиния, отгоре се поливат с готовия сос и се гарнират с брускетите, намазани с ароматното масло.