Миди с доматен сос
31 Юли 2012
30551
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пържим в масло и под похлупак много ситно нарязания лук, след десет минути сваляме капака, изпържваме лука до пожълтяване, прибавяме нарязаните домати, магданоза и чесъна и задушаваме още 15 минути. Поставяме в голяма тенджера добре измитите миди, заливаме ги с вода и варим, докато се отворят (2-3 минути). Изваждаме мидите от черупките, прецеждаме бульона и заедно с мидите го прибавяме постепенно в пюрето от домати и лук. Посипваме с много черен пипер и претопляме. Ако сместа е доста рядка, прибавяме малко настърган твърд бял хляб без кората.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари