За тестото:
4 яйца
1 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 пакетче (1 ч.л.) сода
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. извара
За плънката:
1 яйце
1 ч.ч. безсолна извара (може и обезсолено сирене)
1/2 ч.ч. пудра захар
1 к.ч. орехови ядки
1 с.л. лимонов сок
Объркайте содата в киселото мляко, за да се угаси. Разбийте с миксер яйцата, добавяте захарта, прясното мляко, киселото мляко, изварата и накрая постепенно - брашното. Когато стане прекалено гъсто, доомесете тестото на ръка, докато стане средно меко. Оставете го на топло място да втаса.
Отделно разбийте за плънката изварата с пудрата захар, лимоновия сок и яйцето.
Оформете от втасалото тесто топки с големината на яйце, притиснете с пръст в средата, за да се образува гнездо, и във всяка дупчица сложете от приготвената плънка. В средата сложете 2-3 орехови ядки. Подредете така оформените милинки в намазнена тава и печете на умерена фурна до зачервяване.
Автор: lakomnik.bg