Милинките от лавката - рецепта-трепач за любимата закуска от едно време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Милинките от лавката - рецепта-трепач за любимата закуска от едно време:
Милинките от лавката - рецепта-трепач за любимата закуска от едно време:
7098
Източник: gotvach.bg
Милинките от лавката - рецепта-трепач за любимата закуска от едно време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спомняте ли си онези пухкави милинки на училищната лавка, които ухаеха на прясно тесто и бяха меки като памук? Е, днес имаме за вас рецептата точно за тази вкусотия от миналото ! Без много усилия ще си имате пълна тава с невероятно меки и пухкави милинки със сирене , с които да се облажите с цялото семейство! Ето рецептата-трепач за любимата закуска от едно време :

Милинките от лавката

Продукти:

За тестото:

80 мл олио

220 мл топло прясно мляко

2/3 кубче жива мая

800 гр. брашно

2 ч.л.

сол

1 с.л. захар

За заливка №1:

300 гр. сирене

200 мл вода

За заливка №2:

1 пак. масло (125 гр.)

2 с.л. брашно

милинки

Приготвяне:

В топлото мляко разтворете маята заедно със захарта и няколко лъжици от брашното, след което изчакайте да се активира и шупне.

В брашното добавете солта, оформете кладенче и вътре изсипете шупналата мая, млякото и постепенно - олиото, като през цялото време не спирате да бъркате.

Прехвърлете тестото на плота и доомесете до еластична топка (може да се наложи да добавите още малко брашно).

Оставете тестото да втаса 1 час. Покрийте тавата от фурната с хартия за печене. Хартията се намазва с олио. С намаслени ръце оформете от втасалото тесто топчета колкото орех и ги подредете не много плътно едно до друго.

Натрошете сиренето и смесете с водата. Излейте тази смес равномерно върху топчетата тесто. Оставете го да втасва 30 минути.

Разтопете маслото и в него запържете брашното. Излейте запръжката равномерно върху милинките.

Пъхнете тавата в добре загрята на 220 градуса фурна, а след това намалете на 170°C и печете до готовност - за около 30-35 минути.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft