Милионерски сладкиш - удоволствие, което трябва да си позволиш! Шоколад, карамел и нежен блат - чиста проба наслада:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Милионерски сладкиш - удоволствие, което трябва да си позволиш! Шоколад, карамел и нежен блат - чиста проба наслада:
Милионерски сладкиш - удоволствие, което трябва да си позволиш! Шоколад, карамел и нежен блат -...
9548
Милионерски сладкиш - удоволствие, което трябва да си позволиш! Шоколад, карамел и нежен блат - чиста проба наслада:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В момента тази рецепта е много популярна в интернет, което не е изненадващо, защото ще ви се дояде още като прочетете съставките.

Известен е като „ сладкишът на милионерите “ и десертът отговаря на името си, защото карамелът и шоколадът просто се топят в устата ви, а вкусът е по-добър от този на много десерти в гурме-ресторантите. Ето и как да си приготвите невероятния шоколадово-карамелен сладкиш :

Сладкишът на милионерите

Необходими съставки:

За тестото:

225 гр. меко масло

125 гр.

захар

340 гр. брашно

1 щипка сол

За карамела:

200 гр. меко масло

200 гр. захар

400 мл кондензирано млеко

3-4 супени лъжици кленов сироп или разтопен мед

За шоколадовия слой:

250 гр. шоколад (млечен, черен или бял)

милионерски сладкиш

Приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса, след което застелете правоъгълна тава за печене (33 см х 23 см) с хартия за печене. Покрийте и страните.

За хрупкавото тесто смесете мекото масло, захарта и разбъркайте с миксер за около 3 минути. След това добавете пресятото брашно и бъркайте още 3 минути. В началото ще се образуват трохи от тесто, но продължете да бъркате, докато получите едра смес.

Поставете тестото в тавата за печене, след което притиснете с ръце, за да направите блата с дебелина около сантиметър. Поставете го във фурната и печете около 35 минути, докато тестото стане златисто жълто. Извадете, оставете да се охлади напълно до стайна температура и прехвърлете в хладилник.

За карамела поставете останалото масло, захар и кондензирано мляко заедно с кленовия сироп в тенджера и загрейте на умерен огън. Оставете да къкри за около 30 минути при непрекъснато бъркане, докато течността се превърне в плътен карамел.

Излейте карамела върху тестото и го разпределете равномерно. Приберете в хладилника за още час, за да се втвърди карамелът.

Накрая разтопете шоколада на водна баня и го изсипете върху карамеления слой. Поставете сладкиша в хладилника, за да стегне, нарежете на кубчета и му се насладете.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft