Случва се да погледнете в хладилника и там да нямате почти нищо. Ето защо, винаги ви съветвам от сърце да имате едни кори от бутер тесто във фризера .
Предимството на това печиво е, разбира се, в тестото. Такова мезе може да се приготви за детски рожден ден, семейни събирания, да се вземат със себе си на природата или да се сервират на гости на масата. Изборът на форма, размер и пълнеж на мини пица зависи само от вашето въображение. Днес предлагам да се използват най-простите продукти - кренвирши и кашкавал
Съставки
Бутер тесто 500 гр
кашкавал 100 g
кренвирши 200 гр
Кетчуп на вкус
сол на вкус
Подготовка
Размразете тестото. Настържете кашкавалът на ситно, след което нарежете кренвиршите на малки кубчета.
Напрашете работната повърхност с брашно и поставете тестото върху нея. Разточете тестото на тънък слой. Намажете с кетчуп и поръсете с кашкавал. Поставете филиите кренвирши отгоре.
Навийте тестото на руло и нарежете на кръгчета с дебелина 2 см
Печете на 200 градуса до златисто кафяво, около 25 минути.
Тази основна рецепта е безкрайно пространство за импровизация. Ако желаете, можете да добавите чесън, билки и подправки към вашата мини пица. За пълнежа изберете това, което вече имате налично във вашия хладилник. Пилешко филе, домати, мариновани краставици, маслини или гъбкии ще бъдат прекрасно допълнение към тези домашни изкушения