Миналата година бяхме на Великден при свекърва ми, каква дроб- сарма беше направила не можахме да спрем да ядем

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналата година бяхме на Великден при свекърва ми, каква дроб- сарма беше направила не можахме да спрем да ядем
Миналата година бяхме на Великден при свекърва ми, каква дроб- сарма беше направила не можахме да...
18515
Миналата година бяхме на Великден при свекърва ми, каква дроб- сарма беше направила не можахме да спрем да ядем
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е специалитетът на свекърва ми- дроб-сарма с пилешки дробчета.

 

Необходими продукти :

500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
сол и черен пипер на вкус
3-4 стръка пресен джоджен
сол на вкус
1 глава лук
1 морков
олио за запръжка

За заливката:

2 бр.

яйца
400 г кисело мляко
2с.л брашно

 

Как да си я приготвите:

Пилешките дробчета се почистват и сваряват. След което се прецеждат и като изстинат се нарязват на кубчета. Лукът се наситнява и се задушава, заедно с настъргания морков в олио и малко вода.

Прибавя се измитият ориз и се разбърква. Добавят се дробчетата, подправките, сол на вкус и отново се разбърква добре. Изсипва се в тава и се залива с 3 и 1/2 ч.ч. вода.Пече се до готовност, докато водата се редуцира.

 

Приготвя се заливката : Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко. Добавя се брашното.

Разбърква се и с получената смес заливаме дроб-сармата и доопичаме до златисто.

Добър апетит. Може да гарнирате с купичка кисело мляко и да поръсите със скълцани зелени подправки.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft