500 грама брашно
1/2 кубче жива мая
250 милилитра вода
по една щипка сол и захар
3 супени лъжици зехтин
50 грама сирене фета, нарязано на кубчета
2-3 чери доматчета
50 грама бейби моцарела
няколко листенца пресен босилек
50 грама фино нарязано прошуто
50 грама настърган чедър
50 грама заквасена сметана
50 грама нарязана на кубчета пушена сьомга
няколко стръка пресен копър
силиконова форма за лед с четири гнезда
Направете тестото като разтворите маята във водата и прибавите захарта, солта, зехтина и смесите с брашното. Оставете го да втаса, разделете на две части и разточете два блата.
Сложете кубчета фета и домат, завършете по същия начин целия ред. Останалите гарнирайте с моцарела и пресен босилек, прошуто и чедър и накрая завършете с кубчета сьомга, заквасена сметана и копър.
Покрийте с втората тестена кора, разточете и премахнете излишъците.
Обърнете формата, разрежете кубчетата и ги подредете в застлана с лист пергамент тава.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, подредете в плато и поднесете хапките, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!