Миналата година го правих вместо кьопоолу: бурканчетата не можаха да изчакат зимата! Тази година си знам: направо двойна доза!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналата година го правих вместо кьопоолу: бурканчетата не можаха да изчакат зимата! Тази година си знам: направо двойна доза!
Миналата година го правих вместо кьопоолу: бурканчетата не можаха да изчакат зимата! Тази година...
336115
Миналата година го правих вместо кьопоолу: бурканчетата не можаха да изчакат зимата! Тази година си знам: направо двойна доза!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните често царстват на лятната трапеза. Обикновено у нас ги затваряме под формата на кьопоолу .

Но днес ще споделим с вас една рецепта за много вкусна  заготовка от патладжани , които ще ви зарадва с витамини и ще насити с настроение студения зимен сезон сезон.  Салатата от патладжани  ще се хареса дори и на тези, които не са особено любители на патладжана. Опитайте и няма да съжалявате!

Съставки:

1 кг патладжани

400 гр.червени или жълти чушки

250 гр. лук

1/2 кг домати

120 мл олио

5-6 скилидки чесън

2 ч.л. сол

1/2 чаша вода

по желание - 1 връзка пресен магданоз

Приготвяне:

  1. Измийте хубаво патладжаните и ги нарежете на резени с дебелина 6-8 мм.патладжани
  2. Измийте чушките, отстранете семената и ги нарежете на ивици.нарязани чушки
  3. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Магданоза накълцайте ситно.нарязан лук
  4. Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета.домати на кубчета
  5. Вземете тиган с дебело дъно и сложете вътре всички зеленчуци. Добавете слънчогледово олио, сол и чесън, предварително счукан. Смесете всичко добре.патладжанена салата за зимата
  6. Добавете водата и покрийте съда с капак.патладжан салата за зимата
  7. При постоянно бъркане оставете водата да заври. Щом кипне, намалете температурата и оставете ястието да къкри, покрито с капак, за 30 минути.
  8. Сложете готовата салата в чисти буркани. За да не се развали салата до зимата, трябва да ги стерилизирате.
  9. Поставете бурканите в тенджера върху плоска поставка или кърпа, налейте в тенджерата вода, така че да стига до 2-3 см под гърлото на бурканите.патладжанена салата за зимата в буркан
  10. Затворете бурканите не много плътно с капаци и ги стерилизирайте за 20-25 минути, след като заври водата. За бурканите от половин литър са достатъчни 20 минути, а за еднолитровите - 25 минути.
  11. Стегнете хубаво капаците на бурканите и ги обърнете, за да се охладят напълно.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft