Миналата година за първи път правих домашен коняк - е, не че се хваля, но и на цвят, и на вкус е като най-марковите питиета:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналата година за първи път правих домашен коняк - е, не че се хваля, но и на цвят, и на вкус е като най-марковите питиета:
Миналата година за първи път правих домашен коняк - е, не че се хваля, но и на цвят, и на вкус е...
6889
Миналата година за първи път правих домашен коняк - е, не че се хваля, но и на цвят, и на вкус е като най-марковите питиета:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако идеята за домашен коняк ви се струва странна или измислица, то непременно прочетете това! Оказва се, че ароматният еликсир е не само лесен за приготвяне, но и на вкус и цвят се получава точно като оригинала, че и по-хубав! Приготвянето му също не е сложна работа, трябва ви само малко търпение. Ето рецептата за този страхотен домашен коняк от водка :

домашен коняк

Домашен коняк

Продукти:

3 л водка (качествена)

2 супени лъжици сушени дъбови кори

1 супена лъжица черен чай

3 супени лъжици захар

щипка индийско орехче

щипка кардамон

3-4  карамфилчета

Приготвяне:

От захарта и малко вода пригответе захарен сироп.

Налейте водката в трилитров буркан, добавете всички съставки вътре, като накрая прибавите и захарния сироп. Вместо водка може да използвате и чист спирт, но ще има малко по-специфичен вкус.

Затворете плътно с капак и поставете на тъмно място най-малко за две седмици. В такива пропорции домашният коняк ще има богат вкус. Ако не харесвате толкова интензивен аромат на коняка, тогава можете да добавите по-малко дъбови кори. От собствен опит ще ви кажем, че дъбовите кори са различни по интензитет на аромата, затова като за първи път е най-добре да намалите дозата на корите, а следващия път да коригирате според вкуса си. Освен това е добре предварително да накиснете корите във вряща вода за 10-тина минути, след което да ги изсушите добре. Дъбови кори може да закупите от био-магазините или аптеката.

Можете да използвате както насипен, така и чай на пакетчета. В този случай две пакетчета черен чай са достатъчни за бутилка водка. След две седмици е необходимо да филтрирате коняка, да го прелеете в чисти бутилки и да затегнете добре с капачки. Можете да го опитате веднага след прецеждането, но най-добре да го оставите да отлежи на хладно и тъмно място поне за 6 месеца, а колкото повече отлежава, толкова по-наситен става вкусът му!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft