4 яйца
100 грама захар
1 чаена чаша брашно
2 супени лъжици натурално какао
500 милилитра прясно мляко
100 грама захар
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици нишесте ванилия
150 грама масло
5 портокала/мандарини
Начин на приготвяне:
Пригответе два съда и разделете в тях белтъците и жълтъците. Сложете по 2-3 супени захар и в двата.
Разбийте с миксер белтъците до получаването на твърд сняг и оставете настрана.
Застелете тава с лист пергамент, изсипете и загладете тестото. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути и охладете.
Направете крема като смесите прясното мляко с нишестето, захарта, брашното и загреете на слаб огън до сгъстяване. Прибавете маслото, разбъркайте докато се разтвори и охладете.
Разстелете блата, намажете с млечната смес, отрежете десния край и подредете портокалите един до друг вертикално.
Завийте руло и го оставете да стегне. Разрежете, поднесете и се насладете.
Да ви е сладко!