Миналата година напълних един варел с какви ли не боклуци и го оставих за една седмица, после ако знаете каква реколта извадих

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Миналата година напълних един варел с какви ли не боклуци и го оставих за една седмица, после ако знаете каква реколта извадих
56591
Снимков материал: pixabay.com
Миналата година напълних един варел с какви ли не боклуци и го оставих за една седмица, после ако знаете каква реколта извадих

Напролет напълнете един варел до горе с различни видове хранителни отпадъци, а също така с бурени и трева, налейте вода и го оставете за една седмица. Седмица по-късно се върнете отново: Уау! Варелът е пълен само наполовина!

Напълнете отново.

След една седмица върху компоста, който се е получил от тревата, плевелите и хранителните отпадъци, изсипете 10-20 см пръст и в тази пръст посейте семената на краставиците,  около 8 до 10 броя за варел. Отгоре на варела направете дъга (арка) и покрийте с полиетилен, за да се задържи влагата и топлината.

Краставиците растат, а във варела продължава процеса на гниене. В резултат на това пръстта се сляга. До средата на юни, след като опасността от измръзване е преминала, пръстта във варела е 3/4, а краставиците са пораснали. Полиетиленът вече може да бъде отстранен.

По нататък стеблата на краставиците ще растат до някакъв момент вътре във варела, след което в по голямата си част те ще излязат извън него. Там ще пораснат и плодовете на краставиците.

Желателно е всеки слой да се посипва със пръст или тор или с препарати тип ЕМ, като например  Байкал ем1, които значително ще ускорят процеса на ферментация. Краставиците ще бъдат по-здрави с такъв компост и ще дадат повече плодове.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft