Миналата години изненадах всички от децата до родителите с тези мъфини за Великден! Всички искат рецептата за тази година!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналата години изненадах всички от децата до родителите с тези мъфини за Великден! Всички искат рецептата за тази година!
Миналата години изненадах всички от децата до родителите с тези мъфини за Великден! Всички искат...
12664
Миналата години изненадах всички от децата до родителите с тези мъфини за Великден! Всички искат рецептата за тази година!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

90 грама масло
200 грама пудра захар (150 от тях за тестото, а останалите - за крема)
2 средни яйца
150 грама брашно
3/4 чаена лъжица бакпулвер
щипка сол
95 милилитра прясно мляко
400 грама маскарпоне
1 ванилия или няколко капки ванилова есенция
хранителен оцветител по ваш избор и по желание
бонбони за украса (под формата на мини яйца, например, може глазирани ядки, захаросани боровинки и други)

Начин на приготвяне:

За да се получат нежни кексчета, е важно температурата на всички продукти да бъде еднаква и стайна. Яйцата, маслото, пудрата захар и брашното оставете на стайна температура около 4-6 часа, преди да се заемете с направата на тестото.

Маслото и пудрата захар разбийте с миксер на средна скорост до побеляване и получаване на лек крем (това ще отнеме между 8 и 10 минути).

След това, без да прекратявате разбиването, добавете разбърканите яйца, като слагате постепенно по една лъжица от тях. Около 4-5 минути са необходими, за да имате пухкава еднородна крем-емулсия, пишат от https://framar.bg.

В нея прибавете на три пъти пресятото с набухвателя и щипка сол брашно, налейте прясното мляко, сложете мъничко ванилия или няколко капки ванилова есенция. Разбъркайте тестото с миксера, включен на най-ниските обороти.

Количеството, което се получава, е достатъчно за приготвянето на 12 стандартни кексчета. Разпределете го в съответните съдове, които запълнете наполовина или максимум 3/4 от обема им.

Изпечете до готовност (около 20 минути при 200 градуса), което проверете с клечка за зъби (с последната продупчете тестото и трябва да я извадите суха, ако кексчетата са достатъчно изпечени).

Оставете да се охлаждат и направете маскарпоне крема.

Разбийте студеното маскарпоне с пудрата захар и щипка ванилия. Действайте внимателно, миксерът трябва да работи на ниска скорост. Добавете оцветител по ваш избор. В случая е заложено на зеления цвят, който асоциира тревата, върху която ще бъдат подредени яйцата-бонбони по-късно.

Може да обагрите с натурални краски: сок от спанак или магданоз, чай матча.

Напълнете шприц със зеления крем и украсете кексчетата, използвайки различни накрайници.


Подредете избраните за декорация елементи в своеобразните "зелени площи" и поднесете.

Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft