Миналата зима съжалих, че не съм приготвила повече-Сега правя двойна порция-Зеленчукова салата за...
10 Август 2021
35377
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- моркови - 300 г;
- лук - 200 г;
- домати и краставици - по 500 г;
- зеле - 600 г;
- сладък пипер - 500 г;
- бахар - 1 бр. в буркана;
- грах пипер - 4 бр. в буркана;
- олио - 1 ч.л. в буркана.
За маринатата :
- вода - 1 литър;
- сол - 1 супена лъжица;
- захар - 2 супени лъжици;
- оцет 9% - 50 мл.
Процес на готвене:
- Нарежете краставиците на филийки, доматите - резени, лука - тънки полукръгчета, сладките чушки - сламки.
- Разклатете зелето, настържете морковите на ренде за корейски моркови.
- Бурканите трябва да бъдат стерилизирани и капачките също.
- Във всеки буркан сложете зрънца черен пипер.
- Сега сложете на слоеве: моркови, краставици, лук, чушки, зеле, домати. Зеленчуците се подреждат плътно, те ще се утаят по време на стерилизация. Изберете твърди сортове домати.
- Изсипете масло без мирис във всеки буркан.
- За марината смесете всички съставки с изключение на оцета, оставете да заври и след това изсипете оцета.
- Изсипете маринатата в буркани до върха, покрийте с капаци и сложете на стерилизация в тиган. Поставете кърпа на дъното и налейте топла вода. След като водата заври, стерилизирайте за 20 минути.
- Завийте капачките на бурканите, обърнете и увийте до пълно охлаждане.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари