Миналогодишният ми новогодишен шедьовър! Поднесете салатата така и всички ще онемеят!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Миналогодишният ми новогодишен шедьовър! Поднесете салатата така и всички ще онемеят!
Миналогодишният ми новогодишен шедьовър! Поднесете салатата така и всички ще онемеят!
4816
Миналогодишният ми новогодишен шедьовър! Поднесете салатата така и всички ще онемеят!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Салата Елхичка : Тази година изненадайте гостите на празничната трапеза с нещо нетрадиционно като визия и фантастично като вкус! Със сигурност ще оберете овациите с тази оригинална празнична салата , която успешно може да замести всяко основно ястие. Ето необходимите продукти:

новогодишна салата

Празнична салата Елхичка

Продукти:

  • 400-500 г варено пилешко месо (бяло или бутче, по желание)
  • 1-2 варени моркова, настъргани
  • 3 варени яйца, настъргани
  • 1 ябълка настъргана
  • 60-70 г настърган кашкавал
  • 3 броя киви (актинидия) нарязани на тънки филийки/половинки
  • стръкове пресен копър за украса
  • малко цвекло за украса (изрязани звездички или панделки, кръгчета...)

За домашната майонеза:

  • 150 мл олио
  • 1 яйце
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер на прах

Приготвяне:

Месото по избор (може и шунка) нарежете на ситно, а останалите храни сварете и настържете в отделни чинии.

Може да използвате майонеза от магазина, но можете и сами да си я направите за 1 минута.

Във висока и дълбока купа се изсипва първо олиото, а след това се добавят и останалите продукти.

домашна майонеза приготвяне

домашна майонеза

След това с пасатор започнете да бъркате първо отдолу и като се сгъсти и оформи майонезата, започнете да повдигате накрайника бавно нагоре. Става бързо и майонезата е готова за минута. След това я изсипете в пош или шприц, за да улесните намазването.

В продълговата десертна чиния първо наредете ситно накълцаното месо във формата на елха. Отгоре се намазва с тънък слой майонеза.

накълцано пилешко

Върху него се нареждат настърганите (предварително сварени) моркови. Леко притиснете отгоре и изравнете с лъжицата, за да стане равномерно. Намажете с тънък слой майонеза.

салата с моркови

Следващият слой са сварени и ситно настъргани яйца. Намажете ги добре и ги покрийте със слой майонеза.

моркови и майонеза

Настържете една ябълка върху този слой. настържете ябълката непосредствено преди сервиране, за да не потъмнее. И отново намажете с тънък слой майонеза. Последният слой е настърган кашкавал, който може да бъде пармезан или друг по ваш избор.

салата елха

Нарежете кивито на филийки и след това на половинки. Започнете да подреждате от върха на коледната елха и постепенно вървете надолу. Отстрани наредете стръкчетата пресен копър.

салата елхичка

Завършете украсата с малки декорации от червено цвекло.

салата елхичка с киви

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft