
Бобът трябва да се накисне от вечерта. На другия ден го отцеждаме и заливаме с вода, която да го покрива. Пускаме в тенджерата чесъна и варим около 2,5 часа. Посоляваме в края на варенето.
В тиган сгорещяваме няколко лъжици зехтин. Прибавяме нарязания на кръгчета праз, обелените и нарязани на ситно домати и една счукана скилидка чесън. Подправяме с едро нарязаните мерудии, сол и бял пипер. Бъркаме сместа на тих огън, докато получим нещо като гъст сос. Тогава прибавяме нарязания зелен боб и картофа, нарязан на малки кубчета. Задушаваме няколко минути, след което наливаме 1,5 литра вода. Варим десетина минути, след което прибавяме макароните и сварения боб, но без течността, в която е врял. Варим още 10 мин., след което поръсваме с още нарязан магданоз. При сервирането поръсваме с настърган кашкавал (още по-добре - пармезан).