1. Намажете корите с разтопено масло и ги сложете една върху друга. Ако имате 10 кори, разделете ги на 2 купчини по пет и ги поставете една върху друга, след което ги нарежете на 12 парчета. Общо трябва да се получат 24 парчета, които се слагат във формички за мъфини, предварително намазани с масло.
2. Сварете юфката, отцедете я, добавете й 2-3 супени лъжици масло и оставете леко да се охлади, докато приготвяте плънката.
3. Всички съставки за плънката се смесват и получената плънка се добавя към юфката. Обърква се добре и със сместа се пълнят корите във формичките за мъфини.
4. Отгоре се поръсват със сусам и се пекат в предварително загрята фурна 10-ина минути, или докато корите леко се зачервят.
Можете сами да си решите какво да сложите в плънката - според наличните продукти в хладилника.
Мини-банички с юфка
16 Януари 2015
20251
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари