6 яйца
1 ч. л. захар
1 ч. л. ябълков оцет
1-2 с. л. олио
1-2 стръка магданоз
1/2 глава лук (20 г)
3 стерилизирани домата
1/4 ч. л. сусамово олио
1 с. л. олио
1 с. л. соев сос
1/2 кубче зеленчуков бульон
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
30-40 г морков
50-60 г замразен зелен фасул
2 щипки кориандър
В тенджера се загряват 200 мл вода, стрива се зеленчуковият бульон и се кипва.
Лукът, чесънът, морковът и зеленият фасул се нарязват наситно.
Нарязаните зеленчуци се сипват в бульона, налива се олиото и се задушават около 15 минути под капак. След това се охлаждат.
Яйцата се чупят в купа, овкусяват се със соев сос и сусамово олио и се разбиват.
Охладените зеленчуци се прибавят към яйцата и се разбъркват. Сместа се разпределя в предварително намазнени купички.
Купичките се нареждат в тава и до половината й се налива вода. Омлетите се поставят в загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 15-20 минути.
Лукът и стерилизираните домати за соса се нарязват наситно и се слагат в купа.
Поливат се с олио и оцет, поръсват се със захар, сол, кориандър и наситнен магданоз.
Сосът се разбърква добре и се поднася към омлета.