Предлагаме ви да приготвим заедно тези вкусни Кашкавалени хапчици , които се правят лесно като детска игра! Вкусът им не може да се опише, трябва да се опита. Вместо кашкавал може да сложите и сирене, или пък да използвате микс от сирена - ще станат още по-ароматни! Също така оригиналната рецепта не включва бакпулвер, но който иска може да добави половин чаена лъжичка (или 1/2 пакетче).
Кашкавалени хапчици
Необходими продукти:
- 500 гр. сирене
- 250 гр. масло или маргарин, размекнат на стайна температура
- 500 гр. брашно, аз добавих още малко
- 1 яйце (½ бакпулвер, по избор - по желание)
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се настъргва на ситно, маслото на стайна температура се разбива на пяна с електрически миксер, след което се добавят всички съставки една по една и се замесва хубаво гладко тесто.
Увийте полученото тесто в прозрачно фолио и го оставете да престои поне час в хладилника. Това е необходимо, за да стегне отново маслото и тестото да се разточи по-лесно на кора.
След това с точилка разточете тестото на правоъгълна кора със средна дебелина (вижте снимката по-долу), нито да е тънка, нито много дебела, след което прехвърлете кората върху обърната тава (тази от фурната), покрита схартия за печене. Разточете още малко с точилката.
Натиснете отгоре с решетката на фурната, така че първо да получите надлъжни линии, след това кубчета, след което бавно нарежете кубчетата по оформените линии с остър нож. .
Отгоре цялата повърхност на тестото се намазва с жълтък, разбъркан с една супена лъжица олио, поръсва се със сусам или друго семе по избор и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за кратко, докато леко се зачервят кашкавалките.