100 гр. маргарин
150 гр. захар
2 яйца
80 мл прясно мляко
250 гр. брашно
1 супена лъжица нишесте
1 бакпулвер
2 ябълки
пудра захар, канела
Разтопете маргаринд в млякото и го оставете малко да се поохлади.
Разбийте яйцата със захарта, след което добавете разтопения маргарин, брашното, нишестето и бакпулвера.
Напълнете формите за мъфини (предварително намазнени) до 2/3 със сместа.
Пасирайте обелените и нарязани ябълки на пюре. В зависимост от киселинността и вкуса си добавете към пюрето пудра захар, а на вкус - и канела.
Поставете върху тестото във всяко гнезденце по една лъжица от ябълковото пюре.
Печете 10 минути в предварително загрята фурна от 220 градуса. След като изстинат, отгоре по желание поръсете с още малко пудра захар, смесена с канела