1кг брашно за сладкиши
0,5л прясно мляко
50-70г мая
20 яйца
200г захар
500г краве масло
щипка сол
ванилия
есенция лимон - 1-2 капки
Смесете брашното с топлото мляко и разтворената мая. Оставете на топло място, покрийте с дебела кърпа или одеяло. Когато тестото се надигне (втаса), добавете 20-те жълтъка, разбити със захарта до бяло, разтопеното топло масло, щипката сол + есенцията лимон и хубаво омесете. Разбийте хубаво белтъците до образуването на гъста пяна и съвсем внимателно, за да не стане на бучки, поръсете с брашно и пак разбъркайте, за да се получи хубава гъстота; добавете ванилията. Добавете белтъците към тестото и омесете отново, след което го оставете да втаса повторно. След като тестото втаса хубаво, го разделете в добре омазнени козуначени формички, като ги запълните до половината и пъхнете да се пече при предварително загрята фурна - температура 180 С.