Как да си направим мекички като памук кренвиршки като на баба

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим мекички като памук кренвиршки като на баба
Как да си направим мекички като памук кренвиршки като на баба
42013
Как да си направим мекички като памук кренвиршки като на баба
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има модерно, има и вечно. Днес ще научим как да готвим колбаси в тесто, така че и най- взискателните дегустатори да ги харесат . През последните години някои отказват да ядат такава храна, защото я свързват с бедността. Но ние не сме съгласни с тази позиция. Ако вземете висококачествен колбас и сами направите пухкаво тесто, ще получите страхотна и вкусна закуска като от едно време

 

как да си направя кренвиршки

Съставки

250 мл вода или мляко
3 ч.л захар
6 г суха мая
400 г брашно
50 мл растително масло
0,5 ч.л сол
15 кренвирша

Подготовка

В купа смесете топло мляко, суха мая и захар. Вместо мляко можете спокойно да вземете топла вода. Разбъркайте сместа и я оставете да престои под кърпа на топло място за 15 минути.

След 15 минути добавете сол и растително масло към маята, разбъркайте.

Сега можете постепенно да въвеждате пресятото брашно . Трябва да месите тестото, докато спре да лепне по ръцете ви. Това ще отнеме около 5-7 минути.

Направете кръгло парче от нашето меко и еластично тесто и го прехвърлете в намазнена купа. Покрийте купата с кърпа и оставете на топло място за час и половина .

Разделете полученото тесто на точно 15 части . От този брой съставки всяка ще тежи около 48 гр. Закръглете ги и ги покрийте със стреч фолио. Сега трябва да ги оставите отново на топло място за 15 минути.

След това от всяка заготовка трябва да се направи дълъг флагел и да се увие около наденицата в спирала.

Сега поставете колбасите в тестото върху тава за печене с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете за 15 минути . След това намажете повърхността на тестото с яйце за златисто кафява коричка

Печете 25 минути на 180 градуса. Отгоре трябва да имате приятен златист цвят .

Най-добре е, разбира се, да ядете всички тези кренвиршки, докато са още горещи . В този момент те са най-вкусни. Но на следващия ден те ще останат меки и вкусни. Трябва само да ги загреете малко в микровълновата.

Надяваме се, че сега знаете как точно да готвите кренвиршки в тесто. Можете дори да ги вземете със себе си на работа или децата на училище. Страхотна закуска !

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft