Мини курабийки със спанак и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мини курабийки със спанак и сирене
Мини курабийки със спанак и сирене
admin
Добавена от: admin
19591
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 
1 кг брашно
500 мл хладка вода
100 мл олио 
2 пакетчета суха мая 
1 ½ чаена лъжичка захар
3 чаени лъжички сол
За плънката:
400 гр. спанак
200 гр. сметана 
100 гр. сирене 
малко сусам, кимион, чубрица (за поръсване)
яйце (за намазване)

В дълбок съд сложете всички съставки за тестото. Разбъркайте добре и месете, докато получите гладко, компактно тесто, което трябва да бъде меко, но не прекалено меко, за да може да се оформят курабийките.
 Оставете тестото да втаса хубаво (да получи поне 2,5-3 пъти по-голям обем), а в същото време пригответе плънката.
Спанака бланширайте и в блендер го смесете заедно със сметаната и сиренето. Смелете, докато сместа стане еднородна и гладка. Подправете на вкус.
 Втасалото тесто разделете на 2 части и го разточете като за пица - в кръгла или правоъгълна форма с дебелина около 3 мм.
С формичка (или чаша), от цялото тесто изрежете кръгчета. Във всяко второ кръгче поставете по една супена лъжица от плънката, намажете с вода краищата и покрийте с друго кръгче.
Така приготвените курабийки притиснете добре по краищата с вилица, за да залепнат добре. Намажете ги с разбито яйце и поръсете със сусам, кимион, чубрица и др.
 Желателно е да ги оставите в тавата (да втасат) още поне 30 минути, преди да ги поставите да се пекат.
 Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 - 20 минути или докато получат красив кафяво-златист цвят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft