Мини пай със свинско и сушени плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мини пай със свинско и сушени плодове
Мини пай със свинско и сушени плодове
admin
Добавена от: admin
8010
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч. чаши телешки бульон
1 голяма глава лук, накълцана на ситно
1/2 ч.чаша стафиди
1/2 ч. чаша сушени кайсии
1/2 ч.л. къри на прах
щипка канела
1 с.л. нишесте
1 с.л. вода
400 гр. обезкостено варено свинско месо, нарязано на кубчета
1/2 ч. чаша печени орехи
2 - 3 щипки сол

За тестото:

2 ч.чаши брашно
1 ч.л. сол
1 масло
1/2 ч.чаша студена вода

В тенджера смесете бульона, лука, стафидите, кайсиите и подправките. Оставете сместа да кипне и варете на умерен огън 20 минути. Разтворете нишестето във водата и го добавете към сместа. Оставете отново да кипне, след което още 2 - 3 минутки на котлона, до сгъстяване. Отдръпнете съда от котлона, изсипете вътре месото и орехите и подправете със сол.
Пригответе предварително тестото. Смесете брашното и солта. Добавете леко размекнатото масло, на парченца и месете с ръце, докато се получат едри трохи. Добавете водата, за да оформите тестото на топка. Охладете в хладилника за около 2 часа.
Разделете тестото на 6 топки и разстелете половината по дъното и стените на формичките за мини-пай. Изсипете плънката и покрийте с останалото тесто. Можете да направите различни декорации от него.
Печете 30 - 40 минути на 200 градуса, до златисто.
Сервирайте пая леко охладен.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft