Солени кексчета - отлична закуска на работното място или за пикник. На вкус тези кексчета са божествени, изпечени само без мая.
Красиво, еластично и поресто тесто се постига чрез специална техника на месене на тесто: първо, сухи съставки се комбинират помежду си, а след това с течностите. В същото време е абсолютно невъзможно да се разбие тестото с миксер или блендер, необходимо е да се използва само вилица, за да се поддържа правилната консистенция. Следвайте нашите инструкции и ще имате вкусна закуска!
съставки
Пшенично брашно 250 g
прясно мляко 170 ml
Яйце 2 броя
масло 70 g
кашкавал 100 g
захар 0,5 ч. Л.
сол 0,5 ч.
сода или бакпулвер 2 ч. Л.
копър 20 g
Чесън 2 скилидки
подготовка
Пригответе сухата част от съставките: смесете брашното, солта, захарта, бакпулвера и нарязаното на кубчета кашкавалче
За течната смес: разтопете маслото във водна баня, добавете чесън, ситно нарязан копър, яйца и мляко, преминали през преса. Разбъркайте всичко до гладка консистенция.
Течната маса се изсипва в сухата смес и се разбърква с вилица. За да станат кексчетата бухнати, но в същото време плътни, разбърквайте тестото, докато брашното стане мокро: тестото не трябва да бъде хомогенно, а малко на бучки.
Ако използвате метални форми, ги смажете предварително с масло. В силиконовите форми можете да печете също. Изпратете мъфините вър фурната за 20-30 минути на 180 градуса. Степента на готовност зависи от размера на мъфините, затова проверете с клечка за зъби.
Мъфините във фурната са отлични не само за малки форми за тарталети, но и в обичайната квадратна форма за хляб. Вместо кашкавал, можете да сложите парчета шунка, наденица или бекон.
Сега в кутията ви за рецепти се появи друго универсално ястие, което можете да споделите на вашата Facebook страница!