Мини тарт с домати и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мини тарт с домати и сирене
Мини тарт с домати и сирене
admin
Добавена от: admin
11267
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За маслено тесто:
200 гр брашно тип 500
100 гр краве масло, студено
50 гр кашкавал
босилек за поръсване
няколко стръка магданоз
за плънката:
1 яйце
200 гр краве сирене
няколко маслини без костилки
няколко по-твърди домата, нарязани на тънки филийки

Омесете брашното с кравето масло, нарязано на ситно, и ги объркайте. Добавете 100 мл студена вода и омесете бързо тесто. Добавете настъргания кашаквал, а ако е необходимо - още малко вода. Загънете тестото в тънко фолио и го сложете за 30 мин в хладилник. Разделете тестото на топки в завсимост от големината на формите за тарта. Разточете всяка топка на тънка кора, така че да покрива дъното и да може да се вдигне ръбче, да се оформи по съда. Тартите се слагат в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пекат на средна скара около 15 мин, след което се изваждат. Яйцето и натрошеното сирене се смесват с нарязаните зелени подправки. Доматите се нарязват на тънки резенчета. Сместа се разпределя във всички тарти, поръсва се с маслини и отгоре се редят доматени кръгчета. Поръсва се с босилек. Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност.
 

Идея: вместо големи домати може да използвате чери доматчета - в такъв случай ги нарежете на половинки!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft