1 голяма печена червена чушка, обелена и нарязана на ивици
1 с.л. олио
3 ч.чаши накълцани листа от кръмно цвекло (може да замените със спанак или лапад)
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. смлян червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
2 скилидки чесън, нарязани на тънко
4 резена (питки) 100%-тов пълнозърнест хляб
60 гр. меко козе сирене
2 ч.л. накълцан пресен лук (див лук)
1/2 ч.л. накълцана прясна мащерка
Загрейте предварително скара за печене.
Разрежете чушката на две по дължина; отстранете семената и бялата част. Поставете половинките чушка с кората нагоре върху намазана с олио тавичка. Печете за 10-тина минути, докато почернеят. Поставете ги в пластмасов затварящ се плик, запечатайте го и изчакайте 5 минути. Обелете чушката и я нарежете на ивици. Оставете настрана.
Загрейте олиото в дълбока купа с незалепващо покритие на среден котлон. Добавете кръмното цвекло (спанака), солта, червения пипер, 1/8 ч.л. черен пипер и чесъна. Сотирайте за минута и половина, или докато листата цвекло поомекнат, като разбърквате често. Оставете настрана.
Поставете хляба върху хартия за печене. Печете около минута и половина от всяка страна, или докато леко покафенее, като внимавате да не загори.
В малка купа объркайте козето сирене, пресния лук, мащерката и останалия черен пипер. Намажете сместа със сиренето върху всеки резен хляб. Отгоре подредете ивичките чушка на равен пласт и покрийте с кръмното цвекло. Поднесете веднага.