Толумбички-хапчици в разкошен сироп - икономична рецепта БЕЗ яйца! Лапни-глътни и те правят по-щастлив:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толумбички-хапчици в разкошен сироп - икономична рецепта БЕЗ яйца! Лапни-глътни и те правят по-щастлив:
Толумбички-хапчици в разкошен сироп - икономична рецепта БЕЗ яйца! Лапни-глътни и те правят...
19595
Толумбички-хапчици в разкошен сироп - икономична рецепта БЕЗ яйца! Лапни-глътни и те правят по-щастлив:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-старите сладкиши, любим на всички, който се приготвя и до днес. За да направите перфектните толумбички , трябва да знаете няколко неща: колко горещо трябва да е олиото за пържене, сиропът да е добре охладен, олиото да се охлажда между две порции, за да не загорят толумбите.

Първо се приготвя сиропът, за да има време да се охлади. Също така гъстотата на тестото за толумбите е много важна, а сместа, която се вари на котлона, трябва да е добре сварена. Днес ще ви споделим една изключително лесна рецепта за постни толумбички без яйца , с която дори начинаещ сладкар няма да има проблеми.

Ето съставките, от които се нуждаете, за да си приготвите Мини толумбички без яйца :

Мини толумбички без яйца

Продукти за сиропа: 

1,5 чаши вода (300 мл)

2,5 чаши захар (450 г)

2 резена лимон

За тестото: 

3 чаши вода (600 мл)

3 големи лъжици олио (30 мл)

3 големи лъжици захар (60 г)

2,5 чаши брашно (300 г)

1/2 чаша нишесте - 60 г

1 пакетче ванилия

Приготвяне на сиропа: 

Водата и захарта се слагат на огъня и след като заври се варят около 5 минути, за да се получи хубав лепкав сироп. Свалете от котлона, добавете лимона за приятен вкус, след което оставете настрана да се охлади. Когато достигне стайна температура, приберете в хладилника, трябва да е добре охладен.

тесто толумби

сироп с лимон

ЗА ТЕСТОТО: 

Смесете олиото и водата и сложете на огъня да заври в голям съд. След това намалете котлона и добавете захарта, след това постепенно започнете да добавяте брашното през просото и накрая добавете нишестето и ваниловата захар.

тесто за толумбички

Варете тестото, като разбърквате, докато се сгъсти и съставките се комбинират. Ще се получи фина топка по-твърдо тесто. Оставете настрана да изстине, след което, когато е хладко, започнете да работите с него. Тестото се меси още малко, докато стане по-гладко (трябва да е добре омесено).

тесто за толумбички

Сложете 1 л олио в широк съд и го загрейте, докато стане хладко. Напълнете шприц за толумби с тестото, сложете накрайник звезда с широки "зъбци" и шприцовайте малки толумбички директно в сгорещеното олио, като може и предварително да ги оформите в по-широка тава (тестото е твърдо и не губи формата си от зъбците), а след това да ги пускате в загрятото олио. Така почти всички ще се изпържат едновременно и равномерно.

оформяне толумбички

мини толумбички

Нарежете толумбичките с ножица. Ако искате по-изразени ребра, тогава използвайте накрайник звезда с по-тесни "зъбци". Когато изпържените тулумби придобият златист цвят се изваждат в предварително приготвения и охладен сироп. Разбъркайте ги, за да се напоят равномерно със сиропа и след минута ги извадете с решетъчна лъжица.

толумби в сироп

Най-добре е да пържите толумбичките в два тигана, като се редуват, така процесът ще стане много по-бърз, ще изпържите по-голямо количество наведнъж и ще се получат еднакви. 

сочни толумбички

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft