Мини тортички с ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Мини тортички с ягоди
Мини тортички с ягоди
admin
Добавена от: admin
6240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

5 яйца

140 гр. брашно

130 гр. захар

30 гр. масло, меко

1 равна чаена лъжичка бакпулвер

1 пакетче ванилова захар

За сиропа от ягоди:

200 гр. ягоди

100 гр. захар

1/4 пакетче желатин

За пълнежа:

200 гр. крема сирене

180 гр. сирене Филаделфия

150 гр. захар

300 мл сладкарска сметана 

400 гр. ягоди

1 пакетче суха сметана

За украса:

200 мл сметана

ягоди

Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте с миксер, докато станат твърди. В друга купа сложете жълтъците, захарта и ваниловата захар. Бийте с миксер, докато жълтъците побелеят. Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги към белтъците и разбъркайте. Сместа от белтъци и брашно добавете в сместа от жълтъците и разбъркайте, за да се обединят. Сместа се поставя в тава за печене и се пече около 15 минути при температура от 180 градуса в зависимост от силата и вида на фурната. Блатът е изпечен, когато набодена в него суха клечица излиза чиста. Изпечения блат се оставя да се охлади. 

В блендер поставете ягодите със захарта. Бийте, докато получите еднородна смес. Сместа прехвърлете в малка тенджерка и варете 10 минути. Желатина пригответе според инструкциите на пакетчето. Прибавете го в сместа от ягоди и поставете желирания ягодов сироп в хладилника да се охлади. Ягодите нарежете ги на малки парчета. В купа поставете крема сиренето, Филаделфията и захарта. Бийте, докато се разтопи захарта. След това добавете сладкарската сметана и сухата сметана. Бийте, докато получите твърд крем. В крема внимателно смесете ягодите. Осем или десет малки керамични формички застелете с прозрачно фолио. От охладения блат изрежете кръгове с размера на дъното на формичките и съответно ги поставете във формите. Напълнете ги с крема, като внимавате да оставите 1 см разстояние до горната част на формата. Отгоре нанесете тънък слой ягодов сироп. Покрийте с още едно кръгче тесто. Сложете ги в хладилник да се охладят 1 до 2 часа. С миксер разбийте сметаната за украса, а ягодите нарежете на парчета по желание. Вземете голяма тава и я напълнете с гореща вода. Поставете керамичните съдове във водата, но внимавайте тя да не бъде повече от 2/3 от височината на съда. Оставете за няколко секунди във водата. С помощта на чиния обърнете тортичките. Ако не се отстраняват лесно, поставете ги пак в загрятата вода. Внимателно свалете фолиото от тортичките, намажете ги с разбитата сметана и украсете с пресни ягоди.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft