Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката - толкова е разкошна, че я изяждаш първо с очи! (ВИДЕО)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката - толкова е разкошна, че я изяждаш първо с очи! (ВИДЕО)
Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката - толкова е разкошна, че...
171005
Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката - толкова е разкошна, че я изяждаш първо с очи! (ВИДЕО)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво толкова различно може да има в една рецепта за баница? Това си мислят повечето от нас, които я приготвят от години по рецептата, наследена от някоя баба или мама. Е, оказва се, че технологията е много важна, а рецептата за най-пухкавата и вкусна баница имам от моята комшийка (която между другото е македонка).

Само като я видях в тавата, ми идеше да я изям с очи - такова съвършенство е! За вкуса изобщо няма да говоря - направо изхвърлих всички стари рецепти за баница и от тук нататък я приготвям само по рецептата на комшийката! Опитайте и вие - ще останете възхитени:

Баница по рецепта на комшийката

Продукти:

1 пакет готови кори

3 яйца

1 суха мая

2 чаши топло прясно мляко

2 чаши топла вода

1 ½ – 2 чаши олио (смес от олио и масло)

Плънка по желание: сирене и яйца, спанак, месо... 

Приготвяне:

Пече се на 150 градуса около 10 минути, след което се пече на 180 градуса до приятен загар. Вижте процедурата във видео рецептата:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft