Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката - толкова е разкошна, че...
20 Януари 2023
171005
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Какво толкова различно може да има в една рецепта за баница? Това си мислят повечето от нас, които я приготвят от години по рецептата, наследена от някоя баба или мама. Е, оказва се, че технологията е много важна, а рецептата за най-пухкавата и вкусна баница имам от моята комшийка (която между другото е македонка).
Само като я видях в тавата, ми идеше да я изям с очи - такова съвършенство е! За вкуса изобщо няма да говоря - направо изхвърлих всички стари рецепти за баница и от тук нататък я приготвям само по рецептата на комшийката! Опитайте и вие - ще останете възхитени:
Баница по рецепта на комшийката
Продукти:
1 пакет готови кори
3 яйца
1 суха мая
2 чаши топло прясно мляко
2 чаши топла вода
1 ½ – 2 чаши олио (смес от олио и масло)
Плънка по желание: сирене и яйца, спанак, месо...
Приготвяне:
Пече се на 150 градуса около 10 минути, след което се пече на 180 градуса до приятен загар. Вижте процедурата във видео рецептата:
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари