Мишмаш с чушки и сирене
20 Юни 2012
62543
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пресни чушки сиврия - около килограм или малко повече - нарязани на по-ситно
1 голям домат или 2 по-малки
сирене - на вкус
3 яйца
червен пипер
черен пипер
магданоз
олио
сол
В тенджерка слагаме чушките да се задушат с мазнината и 1 кафеена чашка вода. На тих огън изчакваме да се задушат много добре, след което прибавяме настърганите доматии и 1 с.л червен пипер. Продължаваме да задушаваме до готовност, като гледаме повечето от течността да е извряла. Накрая прибавяме натрошеното сирене - хубаво е да има повечко и счупваме яйцата. Разбъркваме хубаво и добавяме наситнения магданоз. Ако има нужда посоляваме - понякога сиренето е много солено и е достатъчно. Подправяме по желание с черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари