Млади печени картофи със златиста коричка - бърза рецепта
13 Август 2019
4831
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Подобно на младите тиквички или патладжана, младите картофи са обожавани поради специалния вкус и деликатната текстура, бързото приготвяне и липсата на нужда от сложно сервиране - ястието просто се разделя на порции.
Печените картофи са особено популярни. Първо, печената версия е много полезна.
Второ, златната им коричка е просто божествена.
Но колко вкусно е да печете нови картофи? Обикновено за това се използва обикновена топлоустойчива форма, фолио или ръкав за печене. Ние от редакцията на "С вкус" споделяме друг възможен начин с вас и според нашето скромно мнение това е най-добрият вариант!
Съставки
- Зехтин 5 супени лъжици
- сол 1 ч.л.
- чесън 2-3 скилидки
- мащерка 2 щипки
- розмарин 0,5 ч.л.
Приготвяне:
- Как да печем цели картофи? Измийте и почистете. Между другото, ако искате, можете да не премахвате кожата.
- Отделно смесете зехтин и сол, черен пипер и розмарин, скилидки чесън и стрък мащерка, преминали през пресата.
- Изсипете върху картофите приготвения дресинг.
- Прехвърлете ги в плик за печене и печете 50 минути на 180 ° C. След това изрежете дупка в плика и печете още 10 минути, така че коричката да стане румена.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари