Днешната рецепта за млечна баница е сред най-вкусните предложения в рецептите за баници и е лесна за приготвяне! Заслужава си да я опитате и да споделите резултатите!
Съставки:
- домашна юфка - 150 г
- захар - 6 с.л
- прясно мляко - 700 мл
- яйца - 3 бр.
- ванилия
- масло - 30 г
- сол - щипка
Стъпки на приготвяне:
Мажем с масло тава с диаметър около 26 см.
Слагаме юфката, отгоре я заливаме с разтопено масло, бъркаме и печем на умерена фурна, за кратко и леко, само докато добие златист цвят.
Затопляме млякото заедно със захарта.
Отстраняваме от огъня и добавяме 3 разбити яйца, ванилова захар и щипка сол.
Оставяме 2/3 чаша от сместа, а 1/3 изливаме върху юфката.
Печем до стягане за около десетина минути на 180 °C, като наблюдаваме.
Изключваме фурната и заливаме сладката баница с останалата смес. Така остава сочна, а яйцата в млечната смес се сготвят от температурата на баницата, аз я оставям във фурната за още 5 минути!