По-вкусно от Снежанка и Тцатцики: Млечна салата с варени яйца - най-вкусна е от хладилника

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-вкусно от Снежанка и Тцатцики: Млечна салата с варени яйца - най-вкусна е от хладилника
По-вкусно от Снежанка и Тцатцики: Млечна салата с варени яйца - най-вкусна е от хладилника
3601
По-вкусно от Снежанка и Тцатцики: Млечна салата с варени яйца - най-вкусна е от хладилника
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Идеална салата за всяко време на годината, особено когато навън е горещо, за да ви освежи. Когато видях рецептата на Валентина, веднага реших да я пробвам и не съжалих нито за миг.

Всички останахме възхитени, защото вкусът е много добър.

Направите ли я, повярвайте, ще се изяде цялата - при мен така беше и пак я направих, но в двойна доза. Освен тази салата няма да имате нужда от нищо друго за обяд, а най-вкусна става, когато я комбинирам с парче препечен хляб или паста. Ето съставките, от които се нуждаете:

Млечна салата с варени яйца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

  • 300-400 г моркови
  • 3-4 люти чушки
  • 3-4 обикновени чушки
  • 1 патладжан
  • 2-3 сварени яйца
  • 800 г кисело мляко
  • 4-5 скилидки чесън
  • малко олио и подправки (сол, черен пипер, риган, червен пипер...)

ПРОЦЕДУРА: 

Обелете морковите и отстранете корена. След това от най-едрата страна на рендето ги настържете върху дървена дъска. Скилидките с чесън се нарязват наполовина или по-дребно по желание, след което се запържват в предварително загрято олио (може и зехтин) на ниска температура.

Чесънът ще освободи вкусния си аромат за кратко време, така че преди да покафенее, го извадете от олиото в малка купа. Добавете настъргания морков в тигана. През това време отстранете горната част на патладжана и го обелете, след което го нарежете на средни кубчета.

продукти салата

Така приготвеният патладжан се поставя в купа с вода, за да се премахне характерната му горчивина. Извадете запържения морков в отделна купа. След това преминете към подготовката на чушките. Нарежете чушките на по-едри парчета (люти и меки), след което ги сложете в същия тиган да се запържат, тоест докато омекнат, след което ги приберете настрана.

пресни чушки

Отцедете патладжана от водата, в която е бил накиснат, след което го запържете по същия начин, както предишните съставки. Комбинирайте моркова и чесъна, след което подправете по ваш вкус с малко сол и черен пипер.

Разбърква се, след което се залива с 600 г кисело мляко отгоре, разбърква се докато салатата стане кремообразна и се подправя според нуждите. В дълбок огнеупорен съд се изсипва половината от сместа от моркови и чесън и се разпределя равномерно.

млечна салата

Отгоре се нареждат пържените чушки, разпределят се, след което веднага се нареждат патладжаните. Изсипете още малко от кремообразната морковена смес, но запазете и за накрая. Нареждат се няколко парчета от предварително сварените яйца, нарязани на кръгчета, след което се заливат с още 200 г кисело мляко.

салата с патладжани

Накрая се залива с останалата кремообразна смес и се украсява с още няколко сварени яйца, подредени в кръг или каквато ви се стори интересна форма. Може да украсите и с малко магданоз, копър, риган и др. 

млечна салата с яйца

Да ви е сладко!

млечна салата с варени яйца

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft