Млечна яхния със заешко
2 Януари 2013
14222
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. заек
1000 мл краве прясно мляко
90 гр масло
80 гр стар кромид лук
1 малък морков
1 скилидка чесън
2 зърна карамфил
1 бр. дафинов лист
няколко зърна черен пипер
Почистеният заек нарежете на парчета. Сварете млякото, оставете го да изстине и пуснете в него нарязания на филийки лук, счукания чесън, настъргания морков и подправките. В тази млечна марината поставете заешкото месо да престои 2-3 часа, след което го извадете, отцедете го и го изпържете. Сложете го в тенджера с малко от маринатата и го оставете да се задушава на слаб огън (от време на време доливайте марината. Накрая, когато месото е напълно омекнало, трябва да остане малко сос, с който да поднесете парчетата заешко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари