1/2 кг пилешки дробчета
50 мл. ракия
1 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер
естрагон
200 г моркови
400 г картофено пюре
4 листа маруля
Време: 45 минути
Дробчетата (1/2 кг) се размразяват, измиват и подсушават. Прясното мляко (1 ч.ч.) се кипва заедно със солта, черния пипер и естрагона. С него се попарват дробчетата - поливат се и веднага се отцеждат върху сито. През това време тиганът с незалепващо покритие трябва да е загрят достатъчно, за да се сложат веднага в него дробчетата. При печенето трябва от време на време да се обръщат, за да се опекат равномерно. Малко преди да се извадят, се заливат с ракията (50 мл.) и тиганът се захлупва. След 2 минути се отхлупва, ако е необходимо, дробчетата се обръщат още веднъж и се изваждат. Поднасят се веднага върху лист от маруля, покрит с картофено пюре и гарнирани със задушени в масло моркови (200 г).
Съвет: Ако приготвяте свински или телешки дроб, помнете, че за да стане мек и сочен, той трябва не само да се попари с мляко, но и да кисне в него поне 5 минути, а след това да се отцеди.