![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
40 гр. прясна мая
300 мл прясно мляко
600 гр. царевично брашно
100 гр. масло
100 гр. захар
1 супена лъжица сол
1 яйце
2 супени лъжици студено прясно мляко и 1 жълтък за намазване
Разтворете маята в малко хладко мляко, поръсете с една супена лъжица захар и оставете около 10 минути. Разтопете маслото в останалото топло мляко. В купа сложете царевичното брашно, останалата захар, солта, захванатата мая и сместа с масло и мляко. Замесете меко, копринено гладко тесто. Готовото тесто с леки движения преместете върху работния плот, нарежете го на триъгълници и ги омесете на топки, а след това покрийте и оставете на топло да втасват. От втасалото тесто разточете кръгли кори, нарежете на триъгълници и навийте на кифлички. Кифличките подредете в тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с със студено прясно мляко, смесено с жълтъка, и ги изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15 минути.