За тези от вас, които вече скептично цъкат с език, прочитайки заглавието, трябва да кажем, че торта в месомелачка съвсем не е някаква гръмка измишльотина! Напротив - получава се богат на вкусове и текстура десерт, който може да бъде звездата на всеки домашен празник! Днешната ни вкусна торта без печене се приготвя за около половин час при добра организация, а след това трябва само да я изчакате да стегне хубаво и попие вкусовете. Ето рецептата:
Торта в месомелачка
Продукти:
2 яйца
Шипка сол
1-2 супени лъжици захар
1 с.л. ванилова захар
2 супени лъжици царевично нишесте
500 мл прясно мляко
40 г масло
100 гр.
За сухата смес:
100 г орехи
100 г сушени сини сливи
100 г сушени кайсии,
100 г бисквити
50 г масло
Приготвяне:
Използвайте първата група съставки за течната смес. Разбийте 2 яйца, щипка сол, ванилова захар и 2 супени лъжици обикновена захар, след което налейте млякото. Варете на котлона до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Към горещия крем добавете 50 грама масло и шоколада. Покрийте със стреч фолио и оставете да изстине.
Приготвяне на основата на тортата: ядките, бисквитите, сините сливи и сушените кайсии се смилат в месомелачка.
Разбъркайте добре и поставете част от трохите във форма, покрита с хартия за печене. Това е първият слой от тортата.
След това нанесете слой от крема, отново сложете пласт от трохите и редувайте така, докато се изчерпат продуктите, така че последният слой да е крем.
Сложете тортата в хладилник за два часа да стегне и можете да я украсите и поднесете.
Да ви е сладко!